T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu

Karne Sevinci

Karneler sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol göstericidir çünkü çocuğun gelişimi ile ilgili olan herkes kendisine “Bu yetersizlikleri gidermek için ne yapmalıyız?” sorusunu sormalıdır. Karneyi inceledikten sonra önce gördüğünüz “olumlu” yönler ve “iyi” notlar üzerinde durunuz ve bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtiniz.

*Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken ifadelerinizi özenle seçiniz. Örneğin; “(başarılı olduğu dersler için “bu derslerdeki başarın için tebrik ederim.” Başarısının düşük olduğu dersler için de “bu derslerden de başarılı olmak isterdin mutlaka, bu durum ikinci dönem neler yapmamız gerektiğini bize göstermiş oldu... gibi.”)

*Çocuğun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat verin, duygularını açmaya teşvik edin. “Bu karne seni ne kadar temsil ediyor?”, “Karnedeki notlarından memnun musun?”…

*“Sana bundan sonra hiçbir şey yok”. Biz senin için neler yapalım, senin getirdiğin karneye bak”…  tehditkâr ve kaygıya yol açacak ifade ve tarzlardan kaçının.

19-01-202419-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 11:55 - Görüntülenme: 37
  Beğen | 9  kişi beğendi